Lexson Brands vertrouwt op Becosoft voor offline én onlineverkoop

ICT. ANYWHERE. ANYTIME

Becosoft Fashion zit ons als gegoten

Lexson Brands is een importeur en distributeur van een lange lijst knappe modemerken in de Benelux. Annebel Buermans: “We verkopen onze kledij aan modewinkels via onze grote winkelruimte in Breda, en sinds kort ook via onze webshop. Dat doen we met een team van acht medewerkers en een netwerk van agenten. Zij gebruiken de Becosoft-software allemaal – vaak zonder het te weten.”

BECOFASHION PRO VOOR HET HELE SALESAPPARAAT

Annebel: “We leerden Becosoft kennen via onze Belgische magazijnenpartner. Zij werkten met de software en raadden ons aan mee over te stappen. Dat was natuurlijk niet evident: je hebt als organisatie bepaalde gebruiken en gewoonten. Die overboord gooien in ruil voor een nieuwe software is altijd ingrijpend. Maar we hebben ons die switch nog geen seconde beklaagd.”

Anne: “We gebruiken Becofashion Pro voor ons hele aankoop- en verkoopproces: voorraden, orders, facturen, … Dat is wel erg handig: we moeten de software eigenlijk nooit verlaten om acties te registreren of informatie op te halen. Bovendien worden alle gegevens automatisch in de verschillende modules ingeladen: geen dubbel werk of overtypen meer. Dat scheelt een pak tijd en een pak Excel-files. En heel wat fouten.”

Persoonlijke service

Anne: “Wat mij vooral blijft verbazen, is de eenvoud van het programma. Na de installatie zijn we gewoon van start gegaan, zonder echte opleiding. De handleiding is uitgebreid en duidelijk, en verder wijst de software gewoon zichzelf uit. Zelfs als hier op drukke momenten tijdelijke medewerkers aan het werk zijn, is extra uitleg overbodig. Je snapt het gewoon meteen.”

Annebel: “Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we nooit contact hebben met de mensen van Becosoft. Af en toe vragen we ons af of het programma niet een extra functionaliteit zou kunnen hebben. Dat vragen we dan doorgaans per mail en af en toe telefonisch. Meestal luidt het antwoord trouwens dat de software die functie gewoon heeft – en dat wij ze nog niet kenden. Maar af en toe leidt een vraag van ons tot wat extra ontwikkeling en een nieuwe feature. Of als dat niet meteen op de agenda staat, tot een work-around. Die aanpak bevalt ons wel: zelfs als onze vraag niet echt beantwoord kan worden, krijgen we een oplossing aangereikt.”

Anne: “Telkens als we aan de lijn hangen met Becosoft, valt ons de persoonlijke aanpak op. We komen eigenlijk altijd bij dezelfde mensen terecht: Kristof, David en Michaël. Zij kennen onze installatie goed en hebben geen achtergrondinfo nodig als we bellen. Ze kunnen dus meteen meedenken over een oplossing. Zo krijgen we ook altijd het gevoel alsof we de enige klant zijn, terwijl we heel goed weten dat het razend druk is op kantoor bij Becosoft. Voor dat soort service zijn we best wel gevoelig.”

Offline én online

Annebel: “Eigenlijk wil je als modebedrijf zo weinig mogelijk bezig zijn met je software. Dat is een gebruiksinstrument waarvan je verwacht dat het gewoon goed werkt. En dat het kan wat je graag zou willen dat het kan. En ik kan me voorstellen dat die noden uiteenlopen in verschillende sectoren. Wij merken bijvoorbeeld dat het pakket heel wat typische handigheidjes bevat voor modebedrijven, zoals een opdeling van het CRM per leverancier én per merk. Heel nuttig.”

Anne: “Onlangs is ook onze B2B-webshop live gegaan. Die is helemaal geïntegreerd met het Becosoft-platform. Onze klanten kunnen nu gewoon inloggen en hun bestelling online plaatsen. Wij krijgen dan automatisch handige overzichtslijsten. Geen manueel gedoe meer met excelletjes en zelfgemaakte lijstjes.”

Annebel: “De webshop werkt ook perfect samen met het systeem van Label54, een van onze modepartners. Hun foto’s en prijsinformatie worden gewoon vanzelf opgeladen in de shop. Verder gebruiken onze klanten erg graag de livechat-functie om vragen te stellen. Ideaal, want zo blijven ze op de site in plaats van weg te klikken naar de concurrentie.”