Support

EXCELLENT SERVICE IS OUR BUSINESS.

Beschikbare Jobs

Hoe kunnen we u helpen?

Categorie één

Categorie twee

Categorie drie

Categorie één

Categorie één

Categorie twee

Categorie drie

FAQ

Hier kan u de meest gestelde vragen nalezen, wie weet staat ook het antwoord op uw vraag ertussen. Kan u niets vinden? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

DRINGENDE TECHNISCHE INTERVENTIE NODIG?

Onze helpdesk staat continu tot uw dienst. Met ons team van ervaren professionals kunnen wij u ondersteuning bieden overal in België en Nederland. Wenst u een afspraak te maken? Contacteer onze helpdesk:

Tel: +32037806058
Email: helpdesk@becosoft.be

ONZE OPLOSSING

Becosoft levert u de oplossing. Samen met u werken wij een totale oplossing op maat uit. Op deze manier kan u er gerust in zijn dat uw infrastructuur optimaal presteert. Wij hebben onder andere onderhoudscontracten voor uw servers, computers, software en toebehoren. Kortom, Becosoft levert u een totaalpakket aan diensten.

Dankzij onze remote management oplossingen kunnen wij zelfs uw infrastructuur vanop afstand beheren. Zo kunnen wij in een minimum van tijd uw problemen oplossen of de gewenste aanpassingen doorvoeren.

Service contracten worden op maat van uw bedrijf samengesteld. Zij kunnen variëren van tijdens de kantooruren tot 7/7 dagen en 24/24u. Tevens kunnen wij u veilige oplossingen bieden voor backup en disaster recovery van uw kritieke bestanden.

.NET FRAMEWORK 4.6 REDISTRIBUTABLE

Download hier uw .Net Framework 4.6 redistributable:

Offline installer
Web installer

Teamviewer

Teamviewer download link:

Teamviewer

Netwerk status