Keymusic is dankzij Becosoft een geoliede verkoopmachine.

ICT. ANYWHERE. ANYTIME

Zelfs internationale topbedrijven benijden ons om deze software.

Keymusic is de grootste retailer van muziekinstrumenten en -benodigdheden in de Benelux. Met zo’n 140 werknemers, 13 winkelpunten en een drukbezochte webshop is Keymusic uitgegroeid tot een goed geoliede verkoopmachine. Iets wat volgens CEO Francky Dedeyne grotendeels te danken is aan het softwarepakket van Becosoft, waarop het kassasysteem, de orderverwerking en online check-out, het stockbeheer en het CRM-programma van Keymusic draaien.

Het is – zo zegt Francky – zelfs dankzij deze software dat Keymusic vandaag marktleider is. “Het stelt ons in staat om onze kosten te drukken, onze cashflow te optimaliseren én onze klantenservice te verbeteren.”

OVERZICHT EN CONTROLE

Francky: “Wanneer je bewust volgens een omni-channel aanpak werkt – Keymusic wil dé webshop voor muzikanten, maar tegelijk ook dé speciaalzaak in de buurt zijn – is het als manager niet altijd gemakkelijk om het overzicht te bewaren. Becosoft stelt me in staat om elke handeling in het verkoopproces te volgen. Op elk moment, waar ik ook ben. Elke offerte, bestelling, productreview of prijsaanpassing wordt in realtime geregistreerd, geanalyseerd én gerapporteerd.

“Dankzij de snelle balansen en rapporten kan ik de stock, pricing en personeelsbezetting perfect afstemmen op de verkoopscijfers en herverdelen indien nodig. Zo houden we onze overheadcost én dus onze winstmarge perfect onder controle. Op groepsniveau, voor elk afzonderlijk winkelpunt én voor de onlineverkoop.”

Een klant die sneller bediend wordt,is ook een klant die ons meer opbrengt.Want sneller geleverd is sneller betaald.

Een turbo voor de verkoopmachine

Francky: “Het softwaresysteem van Becosoft is letterlijk gemaakt door ondernemers voor ondernemers. Zo bevat het systeem directe links naar zoekmachines waarmee we de prijzen van onze concurrenten op de voet kunnen volgen. Dat is essentieel als je, zoals Keymusic, een laagsteprijsgarantie adverteert.

Het programma genereert ook automatische alerts en impulsen die onze verkoopmachine extra turbopower geven. Een automatische verwittiging wanneer we een klant een prijsverlaging kunnen aanbieden. Rechstreekse sms-messaging naar de klant wanneer zijn bestelling voor hem klaarstaat. Automatische follow-up van offertes, koopgedrag en klantenreviews. Stuk voor stuk functies die ons dichter bij de klant brengen. En een klant die sneller bediend en efficiënter opgevolgd wordt, is ook een klant die ons meer opbrengt. Want sneller geleverd is sneller betaald, wat héél gezond is voor onze cashflow!”

“Een hyperefficiënte verkoop- en CRM-opvolging, een flinke besparing op de personeelskost én een pak minder operationale kosten dankzij de automatische stockoptimalisatie… Als manager vind ik het allemaal best mooi klinken, maar loop ik pas écht warm voor de cijfers. In ons geval zijn die overduidelijk: de efficiëntiewinst die we met ons Becosoft-pakket boeken, is goed voor 200.000 winst per jaar. Een veelvoud van wat de software ons gekost heeft.”

Het verschil? Een méér dan gezonde cashflow en 200.000 euro extra winst per jaar.

Toegankelijk totaalpakket

Francky: “Hoewel het Becosoft-pakket naar de gebruiker toe uitblinkt in zijn eenvoud, heb ik zelden een pakket gezien dat zo compleet en efficiënt tegemoet komt aan wat ik als manager nodig heb. Gemiddeld heeft een nieuwe storemanager bij Keymusic de programma’s nog op zijn eerste dag onder de knie. En dat terwijl internationale topbedrijven zoals Roland en Yamaha me al eerlijk hebben bekend dat ze ons benijden om onze software. Zij weten met hun duurbetaalde ERP-pakketten immers niet hetzelfde rendement te realiseren. Terwijl Becosoft het zowel voor Retailers als Groothandels heel erg makkelijk maakt.”

Keymusic optimaliseert verkoopproces met ERP Becosoft
keymusic winkel met ERP van Becosoft